Tandverzekering

Untitled design-63

Iedereen weet dat u best 1 of 2 keer per jaar op tandartsbezoek gaat om uw gebit te beschermen. De wettelijke ziekteverzekering dekt echter niet alle tandzorgen, waardoor deze bezoekjes soms hoog kunnen oplopen in kosten. Met een tandverzekering wapent u zich hier tegen.

Wat wordt er precies gedekt/vergoed?

Niet elke tandverzekering dekt dezelfde kosten. Meestal worden de kosten van een standaardbehandeling, zoals het jaarlijks tandartsbezoek, vergoed. De meeste tandheelkundige behandelingen komen ook in aanmerking voor een vergoeding. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van vullingen, kronen of bruggen. Daarnaast zijn er ook plannen die u beschermen bij noodgevallen zoals een ongeval met schade aan de mond en/of tanden.

Wat is de maandelijkse premie voor de tandverzekering?

De maandelijkse premie kan afhankelijk zijn van bijvoorbeeld uw leeftijd, of de huidige conditie van uw gebit. Bepaalde instapvoorwaarden kunnen uitsluitingen of beperkingen bevatten, afhankelijk van de staat van het gebit. Sommige verzekeraars laten u eerst een tandcontrole uitvoeren, dan bepalen ze de hoogte van uw maandelijkse bijdrage.

Vraag een offerte


Scroll naar boven